top of page

Bambu Çit Nedir?

Güncelleme tarihi: 31 Ağu 2023


Bambu çit nedir?
Bambu Çit

Yazı İçindekiler;

Bambu, 1000'den fazla türü olan hızlı büyüyen odunsu bir bitkidir. Hızlı büyümesi ve yayılma potansiyeli nedeniyle bambuya tapan milletler vardır.

Doğru düşünüldüğünde, bambu bahçe, balkon, teras ve benzeri tüm alanlarda hem çevre için iyi hem de güzel olan doğal bir bariyer veya bambu çit olarak kullanılabilir.

Bu yazımızda bambu çitler hakkında bir çok bilgi bulacaksınız.


 

Bambu Çit Nedir?

Bambu çit, doğal bir malzemeden yapılmış bir çit türüdür. Bambu çitler, bahçe, teras veya balkon gibi açık hava alanlarında kullanılır ve genellikle hem dekoratif hem de paravan görevini üstlenen bir amaç taşırlar.

Bambu çitler, estetik görünümü, doğal yapısı ve kolay uygulanabilirliği ile tercih edilir. Ayrıca, bambu çitler çevre dostudur ve geri dönüştürülebilir özelliklere sahiptir.


Bambu Çit Nasıl Yapılır?


Bambu çitler genellikle hazır olarak satılır, ancak birçok kişi bambu çit yapmayı tercih eder. Bambu çit yapmak için, ihtiyacınız olan malzemeler arasında bambu hasırıdır. İlk olarak, eğer yok ise ölçüleri alarak bambu çitinizi sabitleyebileceğiniz bir iskelet yapın. Sonrasında bu iskelete klips ya da tel ile tutturarak sabitleyin. Çeşitli bir çok bambu çit montaj teknikleri vardır. Daha detaylı bilgi için Bambu Çit Nasıl Montajlanır? adlı yazımızı bekleyin.


Bambu Çit Nasıl Üretilir?


Bambu çitler, bambu çubuklarının birbirine bağlanması ile yapılır. İki farklı türde bambu çit vardır: önceden yapılmış paneller ve rulo tarzı bambu çitler. Önceden yapılmış paneller, bambu çubuklarının bir çerçeve içinde yerleştirilmesiyle yapılır. Rulo tarzı bambu çitler ise, bambu çubuklarının birbirine sarılması ile oluşturulur.

Bambu çit yaparken, bambu çubukları doğru boyutlara kesilir ve ardından birbirine bağlanır. Çubuklar, genellikle tellerle veya naylon bağlantı elemanları ile bağlanır. İşlemin sonunda bambu çitler, yerinde kurulum için hazırdır.


Bambu Çitlerin Kullanım Alanları


Birçok kullanım alanı için idealdirler. Bahçe duvarları, teraslar, havuzlar, oturma alanları, balkonlar, sahil, kafe, restoran, ve tüm turizm işletmeleri için gözde bir üründür. gibi açık hava alanları için mükemmel bir seçenektir.

Özellikle tropik bir görünüm yaratmak için de kullanılabilir.


Ayrıca, bambu çitler, güneş ışığını ve rüzgarı keserek, özel bir alan yaratmak isteyen kişiler için idealdir. Buna rağmen bir yalıtım eklenmez ise hava alış verişini kesmeyerek ferah bir mekan deneyimi sunar.


Bambu Çitlerin Avantajları

  1. Doğal Görünüm: Bambu çitler, doğal bir görünüme sahiptir ve peyzajınıza zarif bir dokunuş katar.

  2. Dayanıklılık: Doğru şekilde bakıldığında oldukça dayanıklıdır. İyi yapıldığında, bambu çitler, diğer çit malzemelerinden daha uzun ömürlü olabilir.

  3. Sürdürülebilirlik: Bambu, diğer çit malzemelerine göre daha sürdürülebilir bir seçenektir. Çok hızlı büyüyebilen bir bitkidir ve hasat edildikten sonra kısa sürede tekrar büyür.

  4. Hafiflik: Diğer çit malzemelerine göre daha hafif olduğundan, taşınması ve kurulumu oldukça basittir.

  5. Esneklik: Diğer çit malzemelerine göre daha esnektir ve hava şartlarına karşı daha dayanıklıdır. Güneş, kar, rüzgar, yağmur gibi hava şartlarından kötü etkilenmezler. Bu nedenle, sert rüzgarlara veya diğer doğal afetlere karşı daha iyi koruma sağlayabilirler.

  6. Düşük Maliyet: Bambu çitler, diğer çit malzemelerine göre daha düşük maliyetlidir.


Bambu Çitlerin Bakımı


Bambu çitlerin bakımı oldukça kolaydır. Geçirgen ve yapışkan olmayan kaygan dış yüzeyi sayesinde aşırı kir ve toz tutmaz. Temizliği, bir fırça veya süpürge yardımıyla ya da mümkünse hortum ile ıslatarak yapılabilir. Yılda birkaç kez temizlenebilir ve isteğe göre boyanabilir.


Ne Kadar Dayanıklı?


Bambu çitler olağanüstü haller dışında 10 yıl garantili ürünlerdir. Temiz kullanım bu ömrü uzatabilmektedir. Bambu çitinizin toprak ile temasını engellerseniz çabuk çürümesine de engel olursunuz. Su ile temasında bir sakınca yoktur çünkü hali hazırda suyu seven bir bitkidir.


Bambu Çit Fiyatları Nedir?


Bambu çitler, diğer çit malzemeleri ile kıyaslandığında daha ekonomiktir. Bambu çitler, satın alınırken, yükseklik, genişlik ve kalınlık gibi faktörlere bağlı olarak değişen fiyatlarla satılır.


Bambu çit fiyatları, boyut, kalite ve satın alınacak malzeme miktarına göre değişebilir. Hazır bambu çitler, çoğu zaman metrekare başına fiyatlandırılır ve metrekare başına yaklaşık olarak değişir.


Bununla birlikte, çitlerinizin boyutuna, kullanılan malzeme miktarına ve işçilik masraflarına bağlı olarak, bambu çit fiyatları değişmektedir.


Sizin alan tasarımınıza ve ölçülerinize en uygun fiyatı verebilmek adına web sitemize fiyat bilgisi yazmıyoruz. Fiyatı minimumda tutabilmek adına her aşamayı bizzat takip etmeyi seçtik. Bizimle iletişime geçerek fiyat bilginizi ve dekorasyon fikrinizi alın!



Bambu Çit Galeri;



210 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Bambu Çit

bottom of page